Spillemyndigheden, autoritatea daneză de reglementare a jocurilor de noroc, salută solicitarea industriei jocurilor de noroc de a extinde numărul de indicatori care pot fi utilizați de cei care trimit rapoarte referitoare la spălarea banilor și finanțarea terorismului și se deschide către trimiterea de propuneri, din partea industriei în sine, către extinde opțiunile selectabile.

După cum explică însăși compania daneză Aurotirà pe site-ul său în știrile de ultimă oră, atunci când faceți o notificare prin GoAml (sistemul anti-spălare a banilor), este necesar să selectați indicatorii. Indicatorii sunt un ajutor pentru cei responsabili de raportare și pentru ca Secretariatul Anti-Spălare a Banilor să identifice mai bine riscul potențial de spălare a banilor sau finanțare a terorismului.

În prezent, rapoartele venite din lumea jocurilor de noroc oferă o singură opțiune, constând în indicatorul „spălare de bani prin jocuri de noroc”. O indicație destul de vagă, conform industriei jocurilor de noroc, care a cerut să poată introduce indicatori mai relevanți. Cererea a fost acceptată de către Autoritatea daneză.

Astfel, Autoritatea a intrat într-un dialog cu Secretariatul pentru spălarea banilor, care a declarat că va accepta propuneri de indicatori suplimentari privind spălarea banilor prin jocuri de noroc. De aici, invitația către industria daneză a jocurilor de noroc de a furniza informații cu privire la indicatorii care se dorește în GoAml.

Oricine dorește să ofere o contribuție poate face acest lucru scriind direct la o adresă de e-mail a Autorității daneze pentru jocuri de noroc până la 5 februarie 2024. Secretarul pentru verificarea spălării banilor va verifica apoi, odată ce propunerile au fost primite de la Spillemyndigheden, dacă acestea pot fi implementate.