Autoritatea pentru jocuri de noroc din Malta (MGA) a avertizat operatorii de jocuri de noroc online să reexamineze situația, după ce Europa a introdus sancțiuni împotriva Rusiei.

Autoritatea pentru jocuri de noroc din Malta a informat operatorii de jocuri de noroc licențiați în țară că sancțiunile impuse Rusiei le impun să-și revizuiască relațiile de afaceri și să efectueze verificări ale antecedentelor clienților.

Comercianții trebuie să oprească orice tranzacție, să înghețe activele și să notifice Consiliul de Monitorizare a Sancțiunilor cu privire la toți clienții ale căror fonduri pot proveni din surse rusești.

MGA a informat: „Autoritatea subliniază importanța ca titularii de licență să se asigure că toate sistemele utilizate pentru monitorizarea sancțiunilor sunt gestionate eficient și eficient, că aceștia sunt informați cu privire la orice actualizări privind situația din Rusia/Ucraina și, în consecință, își calibrează sistemele de monitorizare a sancțiunilor”.

Și industria jocurilor de noroc s-a mobilizat să ajute Ucraina

„Ar trebui să reacționeze rapid pentru a se asigura că bazele de date ale clienților lor sunt actualizate conform sancțiunilor aplicabile”, susțin autoritățile.

Între timp, industria jocurilor de noroc s-a mobilizat pentru a sprijini Ucraina, după invadarea țării de către regimul rus, cu strângere de fonduri.

Mai mulți operatori au intervenit și în ceea ce privește activitățile. Parimatch Tech și-a retras afacerea din Rusia, iar LeoVegas a scos din oferta de pariere ofertele din sportul național rus și cel din Belarus.

Consilierul Turbo Games, Slava Zhuk, a cerut tuturor operatorilor să-și oprească serviciile către Federația Rusă și către Belarus.