Comisia Europeană a primit comunicarea de la Ministerul Energiei, Comerțului și Industriei – Agenția Ciprului pentru Promovarea Calității prin care se propune prevederea „Directiva XX 2023: sistem de monitorizare și raportare a pariurilor” spre observare.

În prevedere, în stare de suspendare până la data de 4 decembrie, toate cerințele și procedurile tehnice prevăzute pentru licențiații de categoriile A și B să fie adoptate în vederea conectării și transmiterii informațiilor către Autoritatea Națională de Pariuri (NBA) prin sistemul de urmărire a pariurilor NBA și raportare.

BMRS este o platformă de monitorizare dezvoltată de NBA ca parte a consolidării cadrului său de reglementare bazat pe date, care monitorizează activitatea tuturor participanților pe piața de pariuri în timp real. Casele de pariuri care facilitează activitățile de pariuri online (licențe de clasă B) sau prin dealeri și revânzători autorizați (licență de clasă A) trebuie să se angajeze într-o comunicare continuă cu platforma printr-un API proiectat corespunzător și să transmită toate informațiile pe care NBA le consideră necesare pentru îndeplinirea mandatului de reglementare. .

Documentul descrie în detaliu diferitele procese pe care sistemul le pune la dispoziția utilizatorilor finali (deținătorii de licență), scopul și câmpurile de date pe care le necesită fiecare dintre aceste procese, formatul așteptat, ce transmisii de date (schema XML) trebuie să le respecte, răspunsuri și eventualele erori rezultate din validarea datelor, precum și o descriere generală a protocoalelor de comunicare utilizate.