Producătorul german de automobile Volkswagen și-a anunțat intenția de a face disponibilă pe mașinile sale platforma de jocuri video AirConsole, la fel ca BMW, începând din septembrie.
Platforma de jocuri video AirConsole va fi instalată în interiorul vehiculelor electrice Volswagen ID.3, ID.4, ID.5 și ID.7, precum și în cele mai recente versiuni ale modelelor Golf, Passat și Tiguan.
Este o tehnologie care, conform site-ul de specialitate motorauthority.com, ar trebui să fie disponibilă doar în unele țări europene, fără să se fi făcut referire la piața din Statele Unite.
AirConsole este deja disponibilă pe mașinile altui producător important de mașini, BMW, demonstrând legătura dintre sectorul auto și cel al jocurilor de noroc.
Tesla, pionier în acest domeniu, a început deja să integreze jocuri în sistemele sale de divertisment în mașină încă de acum 3 ani. Iar sistemul de infotainment din interiorul mașinii de ultimă generație este cu siguranță una dintre principalele caracteristici pe care se concentrează piața auto, atât de mult încât mișcările producătorului dirijat de Elon Musk au fost apoi preluate și de alți producători de automobile.
În cazul AirConsole, platforma de jocuri permite ocupanților să joace jocuri video în interiorul mașinii, însă doar în timp ce vehiculul este staționat.
Platforma de jocuri permite jocul pe ecranul de infotainment al vehiculului, chiar și în format multiplayer, folosind un smartphone conectat ca controler, caracteristici care fac din AirConsole o opțiune ideală pentru proprietarii de vehicule electrice, deoarece îi poate ține pe pasageri ocupați în timpul perioadelor de încărcare.
Este o aplicație dezvoltată de compania elvețiană N-Dream. Potrivit site-ului său, are 137 de jocuri disponibile în prezent, dintre care unele au fost dezvoltate exclusiv pentru platformă.
Jocurile sunt gratuite, dar există și abonamente care oferă beneficii, cum ar fi posibilitatea conectării cu alți jucători, saltul peste pauzele publicitare, la care se adaugă un portofoliu mai larg de titluri.
Pe de altă parte, alte platforme de jocuri în cloud precum cea dezvoltată de Nvidia, care colaborează cu alți producători de automobile precum Hyundai, Byd și Polestar, facilitează și accesul la experiențe de joc de înaltă calitate, fără a fi nevoie de hardware voluminos și costisitor, aspect fundamental pentru integrarea mașinii, unde spațiul și eficiența energetică sunt de o importanță fundamentală.
Vorbim despre o formă de divertisment destinată să se răspândească și mai mult în viitorul apropiat, dovadă stând recenta achiziție de către multinaționala indiană Kpit Technologies, care oferă servicii de cercetare și dezvoltare inginerească companiilor de automobile, a acțiunilor Swiss N-Dream.