Primele decizii de revocare a licențelor de funcționare au fost dictate de Comitetul de Supraveghere al ONJN, după aplicarea poticnită a legii păcănelelor.

În primă fază, la începutul lunii aprilie, cu mult înainte de intrarea în vigoare a prevederilor dictate de la Palatul Victoria, CAP-iștii au intrat în panică și au căutat soluții salvatoare.

Disperați, au apelat la un expert în constituționalitate precum Augustin Zegrean, fost președinte CCR.

La ușa din Bistrița a cabinetului său de avocatură au dat buzna, în serii inegale, 20 de operatori, după spusele reputatului avocat.

După alegeri au lăsat-o mai moale

Oferta pentru Zegrean era deosebit de tentantă: 4.000 de euro de firmă, care, înmulțiți cu 25 (câte companii cu probleme se anunțau), dădeau o sumă netă frumușică: 100.000 de euro.

Doar că „recolta” nu a fost atât de bogată. Inițial, un număr de 12 firme au pierdut licența. Apoi, brusc, după trecerea alegerilor locale, valul celor pedepsiți s-a stins.

Astfel, multe companii s-au întors din drumul pe care pornise și l-au lăsat așteptând cu ochii-n soare pe cunoscutul apărător. În funcție de sediul social, firmele au apelat la avocați locali.

Redacția a dorit să afle câte companii de păcănele au semnat cu firma de avocatură Zegrean, Gaftone & Asociații, dar mesajul nostru n-a primit răspuns.

Citește și:

Legea păcănelelor, contestată de o voce din afara industriei: este discriminatorie

ONJN se pregătește să revoce licențe, avocații sunt gata să deschidă procese

„Haiduciile penale” introduse de Simonis au fost reclamate de către ÎCCJ la CCR