Contact
Network Advertising & Media SRL

Bdul. Iancu de Hunedoara, Nr. 25, Sector 1
București, România

În episodul II al serialului dedicat structurii de conducere a ONJN, instituția statului care administrează, controlează și reglementează piața jocurilor de noroc din România, Playresponsibly vă prezintă funcția de secretar general. Asta după ce, în episodul inaugural am prezentat rolul președintelui.

Funcția de secretar general are în toate instituțiile publice un rol extrem de important, de liant între conducerea executivă și zona operațională (tehnică și administrativă), dar și curea de transmisie pentru alte instituții publice. Secretarul general ar trebui să fie un bun cunoscător al legilor și al regulamentelor în vigoare.

Oamenii care nu vor să fie văzuți

În interviul exploziv acordat redacției în luna iulie despre dedesubturile ONJN, directorul general Tudor Simota făcea acuzații grave despre cel care ocupă momentan postul de secretar general, Teodor-Narcis Godeanu, acuzat că a intrat „pe ușa din spate” în aparatul de stat.

Ca și Pocora, Godeanu nu are fotografie pe site-ul oficial al ONJN, una subordonată Ministerului Finanțelor și Guvernului, fiind printre cei acuzați de Simota că „șobolănesc” în ONJN. Playresponsibly s-a întâlnit recent cu Godeanu, la Romexpo, la târgul dedicat producătorilor de păcănele. Și atunci, omul, deși era îmbrăcat elegant, la costum, a refuzat să fie fotografiat.

Dar să-l luăm pe secretarul general, de care vă spuneam că-i în grupare (n.r. - coordonată de fostul președinte, Alin Teodor, și de consilierul Dan Ghiță). Da, e un mare avocat din București (ironic)! Chipurile, a luat examenul de intrare la funcționari publici pe la Protecția Copilului din Constanța și prima oară a căzut examenul. Domnule, păi cum sfântul, ești atât de bun profesionist, te duci la Constanța la Protecția Copilului ca să-l dai examenul, și-l pici pe primul?!”, afirma Simota.

Redacția i-a solicitat un punct de vedere lui Godeanu la vremea respectivă, fără să primească vreun răspuns. Îi va trimite și cu acest prilej un set de întrebări.

Se ocupă cu avizele

Capitolul IV din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc se intitulează „Atribuțiile Secretarului General al ONJN”. La articolul 25 se consemnează faptul că „Secretarul General al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc este înalt funcționar public, numit în condițiile legii”.

Principalele atribuții și responsabilități ale secretarului general al Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc sunt următoarele:

a - coordonează buna funcționare a compartimentelor și activităților cu caracter funcțional din cadrul ONJN și asigură legătura operativă dintre Președintele ONJN și conducătorii tuturor structurilor de specialitate din instituție;

b - primește și transmite spre avizare Ministerului Finanțelor Publice proiectele de acte normative inițiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și asigură avizarea proiectelor actelor normative primite de la alți inițiatori;

c - urmărește și gestionează procedurile de avizare, aprobare și publicare, după caz, ale actelor normative aprobate de Guvern, care au fost inițiate de Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc sau care au impact direct asupra domeniului;

d - monitorizează elaborarea raportărilor periodice prevăzute de reglementările în vigoare în sarcina Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc și dispune măsuri pentru realizarea lor conform normelor specifice;

e - gestionează și monitorizează implementarea politicilor de personal și respectarea principiilor privind managementul resurselor umane în cadrul instituției;

f - îndeplinește alte atribuții încredințate de Președintele Oficiului Național pentru Jocuri de Noroc.