Vision pro este noul vizualizator lansat de Apple care îmbină realitatea virtuală cu cea a lumii exterioare. Este o tehnologie de ultimă oră și o nouă frontieră a metaversului. Aspectele ar putea fi înșelătoare, de genul unor ochelari de schi sau ceva asemănător.

Cu toate acestea, noul Vision pro lansat de Apple poate face mult mai mult și reprezintă, fără îndoială, una dintre ultimele frontiere ale realității mixte și ale metaversului. Motivele sunt explicate curând și rezidă mai ales în funcțiile acestui nou aparat studiat în detaliu și pentru a se adapta perfect feței, permițând și o privire asupra feței. 

De fapt, vorbim despre un computer revoluționar care amestecă perfect conținutul digital și, în consecință, realitatea virtuală, cu lumea exterioară.

Cu alte cuvinte, va fi posibil să navigați rămânând conectat la realitate printr-un instrument inovator și ușor de utilizat. Acest lucru se datorează faptului că va fi posibil să controlați interfața cu utilizatorul datorită intrărilor intuitive, cum ar fi ochii, mâinile și vocea în sine.

Se suprapun lumea reală și virtuală

Suprapunerea realității virtuale cu lumea este posibilă de camere care pot fi îndreptate spre exterior și spre interior. Mai mult, există și posibilitatea de a naviga pe web prin browserul Safari folosind mouse-ul și o tastatură bluetooth care oferă posibilitatea de a funcționa ca și cum ar fi un computer tradițional.

Pentru mulți este o schimbare de epocă, o nouă frontieră a metaversului căreia este imposibil de urmărit granițele. Funcțiile sunt de fapt multiple și prin acest dispozitiv nu poți doar să lucrezi, ci și să vizionezi filme, să te joci jocuri video sau să dai apeluri datorită unui sistem de operare de ultimă generație.

„Astăzi este începutul unei noi ere pentru calculatoare – spune Tim Cook, CEO-ul Apple pe site-ul oficial al multinaționalei americane – Așa cum Mac-ul ne-a introdus în computerul personal și iPhone-ul în computerul mobil, viziunea lui Apple ne introduce în spațiu Computing.

Construit pe zeci de ani de inovație, Vision pro este cu ani înainte și spre deosebire de orice creat anterior, cu un nou sistem de introducere revoluționar și mii de inovații. Deblocați experiențe incredibile pentru utilizatorii noștri și noi oportunități interesante pentru dezvoltatorii noștri".