Alexandra Botez este noul ambasador GGPoker. Născută în Texas, din părinți români care au emigrat înainte de 1990, Alexandra s-a bucurat de primele valuri de popularitate după succesul serialului „The Queen's Gambit”.

Alexandra Botez lansează provocarea Spin & Gold Elo, de 50.000 USD, pentru alți creatori de conținut de șah. Participanții vor schimba tablele de șah cu mese de poker, în timpul competiției care va dura o lună.

Botez, o jucătare de șah celebră, proaspăt numită ambasador al mărcii GGPoker, a anunțat un concurs care îi va avea pe unii dintre cei mai interesanți creatori de conținut de șah din întreaga lume concurând pe platforma digitală. 

Fiecărui jucător i se va atribui un rating și va fi clasat în funcție de nivelurile de calificare. Acest sistem este unul familiar pentru oricine joacă șah competitiv.

Participantul cu cel mai mare rating ELO pe 30 mai va revendica titlul inaugural al provocării și premiul câștigătorului, în valoare de 50.000 USD.

Iată creatorii de conținut confirmați pentru provocare:

Raffael Chess (Brazilia)
Dina Belek (Statele Unite ale Americii)
Jan Gustafsson (Germania)
Eric Hansen (Chessbrahs – Canada)
Aman Hambleton (Chessbrahs - Canada)
José Pepitoperu (Mexic)
Nemo Zhou (chinezo-canadian)

„Unul dintre motivele pentru care sunt atât de încântată să mă alătur GGPoker este șansa de a împărtăși noua mea dragoste pentru poker cu jucătorii de șah din întreaga lume”, a declarat Alexandra Botez, ambasadoarea mărcii.

„Caracteristicile și abilitățile care îi fac pe jucătorii de șah buni se traduc atât de bine în poker încât sunt sigură că aceasta va fi o competiție incredibil de strânsă și incitantă. Bănuiesc că multe nume de șah se vor îndrepta spre pokerul în următorii ani!”, a mai spus tânăra de 26 de ani.